Gedachte van de week Gedachte van de week

26-7-2022

Op reis

Heb jij je koffers al gepakt? Was het moeilijk om te bedenken wat je mee moest nemen? Heb je er de tijd voor genomen om je te verdiepen in wat voor weer het wordt? Heb je je voorbereid als het gaat om verzekeringen of inentingen? Die luxe hebben wij als we op vakantie gaan. Maar stel nou dat de omstandigheden je dwingen om weg te gaan?

In de Bijbel wordt heel wat afgereisd. Personen als Abraham die met zijn familie uit Irak vertrekt naar  “het land dat God hem wijzen zal”. Wat moet dat een toestand zijn geweest. En veel later het hele volk Israël uit Egypte terug naar hun oorspronkelijke land. Maar ook de ballingschap naar Babylonië, dus gedwongen weg uit je eigen land…. Waarom staan al die verhalen in de Bijbel denk je? Om kort te gaan: God ging altijd met ze mee!!!! God is niet een God die vast zit in een tempel (of kerkgebouw). God wil in een tent wonen, klaar om met je mee te gaan. Welke weg je ook gaat.
De stap naar het heden is gauw gemaakt. Denk maar aan de Oekraïeners, aan de mensen in Ter Apel maar ook aan jezelf. God is bij hen en bij jou. Je hoeft Hem alleen maar binnen te laten. Als je op reis gaat, neem je dan ook een Bijbel mee? En als je weer terug bent ben je Wel:Kom in onze Dorpskerk.